On 29th Street in Manhattan’s Flower District is a light fabrication building sandwiched between two much taller buildings. The top floor was stripped of all previous renovations leaving only the original pine floor.    The long, thin proportion of the space limited window exposure at the far ends requiring an unconventional solution. A kitchen area was developed with highly reflective, white surfaces adjacent to a semi-transparent enclosure for the bathroom at the southern end of the space, extending the reach of sunlight into the space. Two skylights were added and lined with wood to warm the reflected blue light. In this way, a space with largely borrowed light is reinvented.      Designed in collaboration with Chris Duisberg       PDF
       
     
29_loft-02.jpg
       
     
29_loft-03.jpg
       
     
29_loft-04.jpg
       
     
29_loft-05.jpg
       
     
29_loft-06.jpg
       
     
29_loft-08.jpg
       
     
29_loft-07.jpg
       
     
 On 29th Street in Manhattan’s Flower District is a light fabrication building sandwiched between two much taller buildings. The top floor was stripped of all previous renovations leaving only the original pine floor.    The long, thin proportion of the space limited window exposure at the far ends requiring an unconventional solution. A kitchen area was developed with highly reflective, white surfaces adjacent to a semi-transparent enclosure for the bathroom at the southern end of the space, extending the reach of sunlight into the space. Two skylights were added and lined with wood to warm the reflected blue light. In this way, a space with largely borrowed light is reinvented.      Designed in collaboration with Chris Duisberg       PDF
       
     

On 29th Street in Manhattan’s Flower District is a light fabrication building sandwiched between two much taller buildings. The top floor was stripped of all previous renovations leaving only the original pine floor. 
 
The long, thin proportion of the space limited window exposure at the far ends requiring an unconventional solution. A kitchen area was developed with highly reflective, white surfaces adjacent to a semi-transparent enclosure for the bathroom at the southern end of the space, extending the reach of sunlight into the space. Two skylights were added and lined with wood to warm the reflected blue light. In this way, a space with largely borrowed light is reinvented.

 

Designed in collaboration with Chris Duisberg

 

PDF

29_loft-02.jpg
       
     
29_loft-03.jpg
       
     
29_loft-04.jpg
       
     
29_loft-05.jpg
       
     
29_loft-06.jpg
       
     
29_loft-08.jpg
       
     
29_loft-07.jpg