Shadow House is a proposed two-storey extension of the south- west side of an existing 1958 Case Study-type house in Ann Arbor, Michigan. The new building bends down a slope along the south side of the property connecting to the open, elevated living room space of the existing structure. An additional separate entrance accessed by a footpath along the east gives access to the new kitchen/living room at grade. From here, the building’s inflection incorporates a stairway with two bedrooms and a bathroom that works its way up to the existing house. The inflection serves to maintain the views of the original space. Modest in comparison to its much larger neighbours, this addition is content to be in the shadow of the original dwelling.   Designed in collaboration with Kristine Synnes
       
     
OAA-SH1.jpg
       
     
shadow_house-05.jpg
       
     
shadow_house-04.jpg
       
     
shadow_house-03.jpg
       
     
Stella House.JPG
       
     
 Shadow House is a proposed two-storey extension of the south- west side of an existing 1958 Case Study-type house in Ann Arbor, Michigan. The new building bends down a slope along the south side of the property connecting to the open, elevated living room space of the existing structure. An additional separate entrance accessed by a footpath along the east gives access to the new kitchen/living room at grade. From here, the building’s inflection incorporates a stairway with two bedrooms and a bathroom that works its way up to the existing house. The inflection serves to maintain the views of the original space. Modest in comparison to its much larger neighbours, this addition is content to be in the shadow of the original dwelling.   Designed in collaboration with Kristine Synnes
       
     

Shadow House is a proposed two-storey extension of the south- west side of an existing 1958 Case Study-type house in Ann Arbor, Michigan. The new building bends down a slope along the south side of the property connecting to the open, elevated living room space of the existing structure. An additional separate entrance accessed by a footpath along the east gives access to the new kitchen/living room at grade. From here, the building’s inflection incorporates a stairway with two bedrooms and a bathroom that works its way up to the existing house. The inflection serves to maintain the views of the original space. Modest in comparison to its much larger neighbours, this addition is content to be in the shadow of the original dwelling.

Designed in collaboration with Kristine Synnes

OAA-SH1.jpg
       
     
shadow_house-05.jpg
       
     
shadow_house-04.jpg
       
     
shadow_house-03.jpg
       
     
Stella House.JPG