This project, a design studio and workshop for a cutlery company, was developed in a double-height warehouse space north of Toronto. A two-storey structure was configured in this space with an enclosed production facility for mock-ups and trial pieces. Adapting a light-weight pre-fab structural mezzanine system, we were able to optimize an upper-level  layout for four design staff together with an area for reviewing and assembling prototypes. 
       
     
 The enclosed workshop on the lower level is wrapped by a series of corten, plywood and glass display walls. An oversized panel within this wall swings open as a large access door to give access to workshop equipment (CNC router, table saw, drill press, etc). The remainder of the warehouse is used for stock from a large collection of pieces.
       
     
OAA-GS1.jpg
       
     
gs_studio-04.jpg
       
     
gs_studio-12.jpg
       
     
gs_studio-11.jpg
       
     
gs_studio-13.jpg
       
     
gs_studio-10.jpg
       
     
gs_studio-08.jpg
       
     
gs_studio-02.jpg
       
     
gs_studio-03.jpg
       
     
gs_studio-05.jpg
       
     
GS Drawings - Paint PT1-2.jpg
       
     
GS Drawings - Paint PT1-1.jpg
       
     
gs12.jpg
       
     
Gourmet Settings 05a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 21a.jpg
       
     
gs15a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 19b.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 15a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 05b.jpg
       
     
  This project, a design studio and workshop for a cutlery company, was developed in a double-height warehouse space north of Toronto. A two-storey structure was configured in this space with an enclosed production facility for mock-ups and trial pieces. Adapting a light-weight pre-fab structural mezzanine system, we were able to optimize an upper-level  layout for four design staff together with an area for reviewing and assembling prototypes. 
       
     

This project, a design studio and workshop for a cutlery company, was developed in a double-height warehouse space north of Toronto. A two-storey structure was configured in this space with an enclosed production facility for mock-ups and trial pieces. Adapting a light-weight pre-fab structural mezzanine system, we were able to optimize an upper-level layout for four design staff together with an area for reviewing and assembling prototypes. 

 The enclosed workshop on the lower level is wrapped by a series of corten, plywood and glass display walls. An oversized panel within this wall swings open as a large access door to give access to workshop equipment (CNC router, table saw, drill press, etc). The remainder of the warehouse is used for stock from a large collection of pieces.
       
     

The enclosed workshop on the lower level is wrapped by a series of corten, plywood and glass display walls. An oversized panel within this wall swings open as a large access door to give access to workshop equipment (CNC router, table saw, drill press, etc). The remainder of the warehouse is used for stock from a large collection of pieces.

OAA-GS1.jpg
       
     
gs_studio-04.jpg
       
     
gs_studio-12.jpg
       
     
gs_studio-11.jpg
       
     
gs_studio-13.jpg
       
     
gs_studio-10.jpg
       
     
gs_studio-08.jpg
       
     
gs_studio-02.jpg
       
     
gs_studio-03.jpg
       
     
gs_studio-05.jpg
       
     
GS Drawings - Paint PT1-2.jpg
       
     
GS Drawings - Paint PT1-1.jpg
       
     
gs12.jpg
       
     
Gourmet Settings 05a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 21a.jpg
       
     
gs15a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 19b.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 15a.jpg
       
     
Gourmet Settings Site (9 Nov 07) 05b.jpg